Het begon allemaal met koffie

Aan de Bak is in vele opzichten een heel normaal uitzendbureau. We vervullen met onze kandidaten vacatures bij werkgevers. Dat is waar we sterk in zijn. We hebben een uitgebreid bedrijvennetwerk en kennis van de uitzendbranche. Bijzonder aan ons is dat we veel ervaring hebben met kwetsbare doelgroepen, waaronder ex-gedetineerden. Met onze persoonlijke aanpak, nauwe samenwerking met justitie en ervaringsdeskundigheid binnen ons eigen personeelsbestand weten we waarover we praten en bouwen we met succes bruggen die onbekend juist bemind maken.

Aan de Bak is een van de brands van Social Impact Maker B.V.. Social Impact Maker B.V. creëert innovatieve concepten voor werkgelegenheid en tweede kansen voor kwetsbare doelgroepen. Ons bekendste merk is Zuivere Koffie. Sinds 2016 hebben we als enige ter wereld in de gevangenis van Zaanstad eigen werkzalen, ingericht als koffiebranderij en bakkerij. Sinds 2020 produceren we in de vrouwengevangenis PI Nieuwersluis onze theelijn Guiltea. Daarnaast hebben we buiten de bajes ons eigen uitzendbureau Aan de Bak.

De productie van koffie, thee en koek op onze eigen werkzalen in de bajes, geeft ons de mogelijkheid de gedetineerden goed leren te kennen, hen positief te beïnvloeden en hen vervolgens succesvoller te begeleiden naar werk. Binnen beginnen om buiten te blijven, noemen we dat.

Het team van Aan de Bak bestaat uit Jemuel Lampe (oprichter), Gertjan van Dam (functie), Marc da Silva Curiel (operations) en Bart Groot (job coach).