Uitzendbureau Aan de Bak brengt kwetsbare doelgroepen en open minded werkgevers samen. Een doelgroep waarmee we bewezen succesvol zijn is (ex-) gedetineerden. Ons doel is hen te helpen resocialiseren en re-integreren door middel van werk. Wij zijn dé professionele en betrouwbare partner voor alle bedrijven en organisaties die gemotiveerde werkzoekers een eerlijke tweede kans willen geven. Samen met deze ‘partners in crime’ willen we voor 2025 de levens van 500 (ex-) gedetineerden veranderen.

Het hebben van een baan maakt voor een ex-gedetineerde een significant verschil voor een succesvolle terugkeer in de maatschappij en vermindert de kans op recidive (terugval in de criminaliteit, nu 47%) enorm. Dat is beter voor de ex-gedetineerde en voor de maatschappij.

Net zo goed is het bewezen dat een inclusieve arbeidsmarkt beter is voor de samenleving en een divers personeelsbestand beter is voor ieder future proof bedrijf. Toch is iemand in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals een ex-gedetineerde soms een grote stap. Wat zijn de risico’s, zal de kandidaat geen terugval krijgen en hoe zit het met de instanties waarmee je te maken krijgt?

Aan de Bak biedt de oplossing en brengt de werelden van maatschappelijk verantwoorde werkgevers en gemotiveerde ex-gedetineerden samen. Samen maken we social impact, met als grote winnaar: een betere maatschappij voor iedereen.

It’s not once a criminal always a criminal. Het verleden bepaalt niet wie je bent, wat je ermee doet zegt alles”. Oprichter Jemuel Lampe kwam op jonge leeftijd in aanraking met politie en justitie, hij vond 20 jaar geleden zijn heil en toekomst in koffie. Na Zuivere Koffie, volgden Jailbird Bakery, Guiltea en de holding Social Impact Maker. Een eigen uitzendbureau was de logische volgende stap. Jemuel wil met zijn sociale onderneming iets terugdoen voor de maatschappij.